Marsa Alam, gelegen aan de Rode Zee in Egypte, is een van de meest populaire bestemmingen voor duikers van over de hele wereld. Met haar heldere blauwe wateren en diverse onderwaterleven is het een echte aanrader voor duikers van alle niveaus. Of je nu een ervaren duiker bent of juist begint met duiken, Marsa Alam biedt een overvloed aan mogelijkheden voor een onvergetelijke duikervaring.

De verscheidenheid aan onderwaterleven in Marsa Alam

Marsa Alam is een waar paradijs voor onderwaterliefhebbers, met een verscheidenheid aan onderwaterleven, waaronder koralen, vissen en zeeschildpadden. De Rode Zee is beroemd om haar prachtige koralen en het onderwaterleven, en Marsa Alam biedt een unieke kans om dit te ervaren. Hier kun je de meest kleurrijke en exotische vissen en koralen vinden, samen met schildpadden, haaien en diverse andere mariene dieren.

Duiken voor alle niveaus

Marsa Alam biedt duikmogelijkheden voor alle niveaus, van beginner tot gevorderde duiker. Er zijn talloze duikscholen en -centra in de omgeving, waar je duikcursussen kunt volgen en gidsen kunt boeken voor een begeleide duik. Ook voor de ervaren duiker is er genoeg te ontdekken, met diverse duiklocaties waar je kunt genieten van een onvergetelijke duikervaring.

De beste tijd om te duiken in Marsa Alam

Het beste seizoen om te duiken in Marsa Alam is van oktober tot mei, wanneer de zee rustiger is en het water helderder en kalmer. Tijdens deze periode is het ook iets koeler, waardoor het aangenamer is om te duiken. Houd er rekening mee dat het tijdens het hoogseizoen van juni tot september drukker kan zijn en het water niet zo helder is als in het laagseizoen. Natuurlijk is het dan nog steeds heerlijk duiken in de Rode zee en zie je nog steeds een prachtig onderwaterleven. Zeker voor de duikers onder ons die heerlijk duiken willen combineren met het gezin, en/of vrienden is het dan ook zeker een aanrader. Echter als je het ultieme duikgevoel wilt hebben en de rust dan raden wij aan om of in mei te gaan of juist in september. Net na de grote vakantiepieken en nog steeds prachtig weer.

Hotels & Resorts

Welke accommodaties zijn geschikt voor de duikers

Er zijn talloze accommodaties beschikbaar in Marsa Alam, van luxe hotels tot budgetvriendelijke opties. Veel accommodaties bieden ook duikfaciliteiten, waaronder duikcursussen, verhuur van uitrusting en gidsen voor begeleide duiken. Kies voor een accommodatie die dicht bij het strand of een duikcentrum is gelegen, zodat je snel en gemakkelijk naar de duiklocaties kunt gaan.Als je op zoek bent naar luxe, kun je kiezen voor een van de vele luxe hotels die beschikbaar zijn in Marsa Alam. Deze hotels bieden vaak verfijnde faciliteiten, zoals spafaciliteiten, restaurants en bars. Veel van deze hotels bieden ook toegang tot het privéstrand, waar je kunt ontspannen tussen de duiken door.

Voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijkere optie, zijn er talloze appartementen en pensions beschikbaar in Marsa Alam. Deze accommodaties zijn vaak goedkoper dan de luxe hotels en bieden nog steeds een comfortabele en schone omgeving om te verblijven. Sommige van deze accommodaties bieden ook duikfaciliteiten, dus wees niet bang om rond te vragen naar de beschikbare opties. Een andere optie is het verblijven in een resort met een duikcentrum. Veel van deze resorts bieden verblijf, duikuitrusting en begeleide duiken, zodat je alles in één plaats kunt regelen. Dit is een geweldige optie voor degenen die geen tijd willen verliezen met het organiseren van hun duikuitrusting en -activiteiten.

Duikscholen in Marsa Alam

Het duik Ocean’s centrum was als eerste gevestigd in Marsa Alam, gelegen aan de Tulip Resort dat werd geopend in 2004. Nu zijn in Sol y Mar, Abu Dabbab Diving Lodge en in HILTON Nubian Resort in Abu Dabbab Bay er ook bij gekomen. Duiken bij Oceaan duikcentrum is toch wel favoriet, deze duikschool organiseert zowel halve dagen en volledige dagen duiktrips met een speedboot, en de dagelijkse bootduiken en kantduiken. Marsa Alam biedt het beste duikgebied van de Rode Zee en in Egypte. Het leven in de zee is geweldig en het merendeel van de duikstekken zijn nog ongerept met ongerepte riffen en een uitstekend koraal. Als je moe bent van de drukke duikstekken van Sharm El Sheikh of Hurghada, dan is Marsa alam een goede plek voor je.