Egypte is een prachtig land vol met historie, cultuur en avontuur. Of je nu naar Egypte gaat voor de piramides, de Nijl of de rotsformaties in de woestijn, er is altijd iets te beleven. Voordat je op vakantie gaat, is het echter belangrijk om een aantal zaken in overweging te nemen. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke zaken waar je op moet letten als je op vakantie gaat naar Egypte.

Reisadvies en veiligheid

Voordat je naar Egypte reist, is het verstandig om het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Dit advies geeft aan of er bepaalde gebieden in het land zijn waar je beter niet naartoe kunt gaan en of er specifieke veiligheidsrisico’s zijn waar je rekening mee moet houden. Het is ook aanbevolen om een reisverzekering af te sluiten die dekking biedt voor medische kosten en eventuele ongevallen.

Voor de meest actuele informatie hierover kunt u hier het actuele reisadvies Egypte bekijken

Gezondheid

Voordat je naar Egypte reist, is het belangrijk om te controleren of je in orde bent met alle vereiste vaccinaties en om je arts te raadplegen over eventuele aanvullende vaccinaties die je nodig zou kunnen hebben. Het is ook aanbevolen om voldoende drinkwater en insectenwerend middel zoals DEET mee te nemen, aangezien het klimaat in Egypte soms uitdagend kan zijn. Daarbij is het ook een aanrader tegenwoordig om een aanvullende reisverzekering af te sluiten voor eventuele medische kosten. Deze worden namelijk niet vergoed mocht het nodig zijn vanuit je zorgverzekering.

Bekijk hier diverse reisverzekeringen online

Reisdocumenten en valuta

Zorg ervoor dat je de vereiste reisdocumenten bij je hebt, zoals een paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is, en een visum als dit vereist is. Het is ook verstandig om te controleren of je geldige creditcard en eventueel contant geld bij je hebt, aangezien sommige gebieden in Egypte geen toegang hebben tot de internationale financiële systemen. In diverse winkeltjes en horeca gelegenheden kan je ook met de Euro bestalen, maar wij raden dit niet aan. De kans dat er een bijzonder ongunstige wisselkoers gehanteerd word is groot. Zorg er dus voor dat u wat Egyptische ponds op zak heeft voor wat aankopen. Ook al zit u op een resort, het is een grote aanrader om toch wat lokaal geld op zak te hebben.

Cultuur en gedrag

Egypte heeft een rijke en diverse cultuur, en het is belangrijk om respect te tonen voor de plaatselijke bevolking en tradities. Bovendien moet je opletten met hoe je je kleedt en gedraagt, vooral bij religieuze bezienswaardigheden. Het is bijvoorbeeld niet gepast om in hemdsmouwen of korte broeken naar een moskee te gaan. Het is ook verstandig om je te informeren over de plaatselijke gebruiken zodat je hier geen moeilijkheden mee krijgt.

Resorts Marsa Alam

Vervoer en verblijf

Er zijn verschillende manieren om in Egypte te reizen, waaronder treinen, bussen, taxi’s en rondvaartboten. Het is verstandig om de prijzen en de beschikbaarheid van vervoersmiddelen vooraf te onderzoeken, zodat je je reis kunt plannen en eventuele problemen kunt voorkomen. Bovendien is het belangrijk om op te letten bij het boeken van accommodatie, zoals het controleren van de locatie, de prijs en de beschikbaarheid van voorzieningen.

Wij adviseren bij het pakken van een taxi deze vanuit de receptie van je hotel te laten regelen. Elk hotel heeft namelijk zo zijn contacten met de taxi centrale zodat u verzekerd bent van een chauffeur met de juiste papieren.

Eten en drinken

Egypte heeft een rijke en smaakvolle keuken, met een verscheidenheid aan gerechten die zijn geïnspireerd op de oude tradities en de regionale culinaire stijlen. Of je nu op zoek bent naar lokale snacks, zelfgemaakte gerechten of high-end restaurants, er is altijd iets te vinden dat aan je wensen voldoet. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het eten van street food en om voldoende water te drinken om uitdroging te voorkomen. Zeker ons westerse maag kan niet altijd alles hebben en om te voorkomen dat je de rest van de vakantie op het toilet zit dien je hier altijd voorzichtig mee te zijn.

Toeristische attracties en activiteiten

Egypte biedt een overvloed aan toeristische attracties en activiteiten, waaronder historische monumenten, culturele bezienswaardigheden, natuurparken en avontuurlijke activiteiten. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning, cultuur of avontuur, er is altijd iets te beleven in Egypte. Het is verstandig om vooraf te onderzoeken welke attracties en activiteiten je wilt bezoeken en om te controleren of er specifieke regels of beperkingen zijn. Via het reisbureau of je hotel kan je hier eenvoudig aan tickets komen en ook eventueel vervoer.