Als je naar Egypte op vakantie gaat boeken is het wel handig om te weten dat je nog steeds een visum nodig hebt. Een visum Egypte aanvragen stelt aan de ene kant niet veel voor, maar het moet wel geregeld worden. Je kunt het visum op eigen houtje aanvragen via de website van de Egyptische overheid, echter ervaring leert dat de betalingsmethode en ook het taalgebruik voor nog wel eens wat verwarring zorgt. Er zijn daarom ook diverse Nederlandstalige diensten/websites die je voor een kleine meerprijs het meeste werk uit handen nemen. Zorg er in ieder geval voor dat het aanvragen voor een visum Egypte op tijd gebeurd zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bepaal het type visum dat u nodig heeft voor Egypte

Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar voor reizigers die naar Egypte willen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende visa en voor wie ze zijn bestemd:

Er zijn verschillende manieren om een visum aan te vragen, maar de makkelijkste manier is om een erkende website te gebruiken. Zij kunnen u helpen bij het invullen van het formulier en het verzamelen van de benodigde documenten, en zij weten precies wat er nodig is om een visum te krijgen. Het is verstandig om uw visum minimaal twee weken voor uw vertrek aan te vragen. Wij raden echter aan om 6 weken van tevoren deze al aan te vragen zodat je nog wat tijd hebt mocht de aanvraag niet in een keer goedgekeurd worden.

Verzamel de benodigde documenten voor Egypte

Om uw visum Egypte aan te vragen, moet u een aantal documenten verzamelen. Hieronder vindt u een lijst met de meest noodzakelijke documenten:

Deze documenten heeft u nodig om de aanvraag definitief door te zetten. Vaak is de bankafschrift niet nodig als je op vakantie gaat, maar mocht u voor een zakenreis of overige gaan dan willen ze nog wel eens wat extra documentatie bij jou aanvragen. Het is daarom zaak om dit op orde te hebben voordat u de aanvraag start. Lees hier meer nuttige informatie over het land Egypte en de bestemming Marsa Alam.