Weer in Marsa alam

Zoals u hierboven in de grafieken ziet zijn de temperaturen in Marsa alam altijd lekker warm. meer dan 50% van het jaar is het boven de 30 graden in Marsa alam. Mede door dit weer in Marsa alam is het een uitstekende plek voor toeristen. Maar ook zeker dat door het weer het koraal beter te zien is, en dit is voor de duikers die naar Marsa alam komen natuurlijk prima.
In heel Egypte zijn de dagen meestal warm of heet, de nachten zijn koel. Egypte heeft slechts twee seizoenen: een zachte winter van november tot april en een hete zomer van mei tot oktober. De enige verschillen tussen de seizoenen zijn de variaties in temperaturen overdag en veranderingen in de heersende winden. In de kustgebieden, temperaturen variëren van een gemiddelden minimum van 14 C in de winter en in de zomer een van gemiddelde maximum van 30 C.

Temperaturen variëren sterk in het binnenland en woestijn gebieden, vooral in de zomer, waarop de temperaturen van 7 C ’s nachts tot 43 C variëren gedurende de dag. In de winter zijn de temperaturen in de woestijn minder dramatisch, maar de temperaturen kunnen zo maar eens 0 C ’s nachts zijn en zo’n 18 C overdag.