Marsa Alam is gelegen aan de Rode Zee en biedt daarom een uniek klimaat en weer, dat de perfecte omgeving biedt voor een ontspannen zomervakantie. Het weer in Marsa Alam is warm en zonnig, met temperaturen die het hele jaar door boven de 20 graden Celsius liggen. Dit maakt het een ideale bestemming voor zonliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar warmte en ontspanning. Het hoogseizoen in Marsa Alam is van juni tot september, wanneer de temperaturen het warmst zijn en de zon volop schijnt. De temperatuur kan tijdens deze maanden oplopen tot wel 40 graden Celsius, dus zorg ervoor dat je genoeg drinkt en voldoende bescherming biedt tegen de zon. Het is ook aan te raden om ’s middags binnen te blijven, wanneer de zon het heetst is, en ’s avonds buiten te zijn voor verkoeling en een prachtige zonsondergang.

Laagseizoen temperatuur in Marsa Alam

Het laagseizoen in Marsa Alam is van oktober tot mei, wanneer de temperaturen enigszins afnemen. Het is dan nog steeds warm, met temperaturen die meestal tussen de 20 en 30 graden Celsius liggen, en er is minder regen dan in andere delen van Egypte. Dit maakt het een geweldige tijd om te genieten van het strand en de zon, zonder te worden overweldigd door de hitte.Het klimaat in Marsa Alam is ook gunstig voor watersporten, met helder blauw water en een milde zeestroming die ideaal is voor snorkelen, duiken en andere activiteiten op zee. Het water is ook helder en schoon, waardoor het een geweldige plek is om te zwemmen en te genieten van de onderwaterwereld.

Wat is het klimaat in Marsa Alam?

In samenvattend, biedt Marsa Alam een uniek en aangenaam klimaat en weer, perfect voor een ontspannen zomervakantie vol zon, zee en ontspanning. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie vol watersporten of gewoon wilt ontspannen op het strand, Marsa Alam is de perfecte bestemming voor iedereen. Zoals u ziet in de grafieken zijn de temperaturen in Marsa alam altijd lekker warm. meer dan 50% van het jaar is het boven de 30 graden in Marsa alam. Mede door dit weer in Marsa alam is het een uitstekende plek voor toeristen. Maar ook zeker dat door het weer het koraal beter te zien is, en dit is voor de duikers die naar Marsa alam komen natuurlijk prima. In heel Egypte zijn de dagen meestal warm of heet, de nachten zijn koel. Egypte heeft slechts twee seizoenen: een zachte winter van november tot april en een hete zomer van mei tot oktober. De enige verschillen tussen de seizoenen zijn de variaties in temperaturen overdag en veranderingen in de heersende winden. In de kustgebieden, temperaturen variëren van een gemiddelden minimum van 14 C in de winter en in de zomer een van gemiddelde maximum van 30 C.

De temperaturen in Marsa Alam

Temperaturen variëren sterk in het binnenland en woestijn gebieden, vooral in de zomer, waarop de temperaturen van 7 C ’s nachts tot 43 C variëren gedurende de dag. In de winter zijn de temperaturen in de woestijn minder dramatisch, maar de temperaturen kunnen zo maar eens 0 C ’s nachts zijn en zo’n 18 C overdag. Dus om de vraag te beantwoorden of je ook in het winter seizoen hier goed zit voor een zonvakantie. Het kan zeker wel, maar voor degene die lekker buiten in het zwembad willen liggen is het misschien nog net te vroeg. Het beste seizoen is het voorjaar en het najaar seizoen in Egypte. De temperaturen zijn overdag lekker boven de 30 graden en niet zo immens warm zoals in de zomer waarbij uitschieters van 40+ graden eerder de regel zijn dan de uitzondering. Heerlijk warm dat zeker, maar dat zijn dan ook temperaturen om niet buiten in de zon te zijn.